el-Habir İsmi Şerifinin Fazileti

99 isim
el-Habîr ismi'nin ebced değeri; 812

1) Her kim bu ism-i şerîfi yedi gün boyunca ("Ya Habîr" şeklinde) zikretmeye devam ederse Allâh-u Te'âlâ ona yararı dokunacak bazı şeyleri kendisine mânen ilhâm edip, o kişiyi duruma göre tedbir almaya sevkeder. Nitekim sâdık rüyalar bu kabildendir.

3) Bir zâlimin zulmü altında inleyen kişi bu ism-i şerîfi çokça zikrederse Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle o kişinin zulmünden kurtulur.

4) Her kim bir işi hususunda Allâh-u Te'âlâ'ya danışmak ve rüyasında buna dair bir işaret görmek isterse, uyumadan önce dokuz kere:

▓-أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ-▓

"(Her şeyi) yaratmış olan Zât (gizliyi de, açık gibi) bilmez mi?! (Varlıkların en ince yönlerini hakkıyla bilen) Latîf de, (bütün varlıkların görünen-görünmeyen tüm hallerinden haberdâr olan) Habîr de ancak O'dur"
(Mülk Sûresi:14)
âyet-i kerîmesini okuyup öylece yatsın. Böyle yaparsa Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle rüyasında kendisine neyin hayırlı olduğu konusunda bir işaret gösterilir.

5) Bu ism-i şerîfi zikretmeye devam eden kişi, mahlukatın şerrinden korunur.

Kaynaklar; (Yûsuf ibni İbrâhim, Kazâu'l-hâcât, sh:33; eş-Şeyh Mâu'l-Ayneyn, Fatiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:327; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsna, sh:62-63; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fi şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:41; Yûsuf en-Nebhânî, Sa'âdetü'd-dâreyn, sh:510-511; Seyyid Süleyman el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, 1/97,3/198; Seyyid Süleyman el-Hüseynî, Kenzü'l-esrâr fi'l-havâssı ve'l-ezkâr, sh:111-120)
; Kasr-ı Ârifan Dergisi - Yıl: 5 Sayı: 55 / Nisan 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder