Es-Şekûr İsm-i Şerîfinin Fazileti

Eş- Şekur
İmâm-ı Zerrûk, Mâu'l-'Ayneyn, İmâm-ı Şebrâvî ve Yûsuf-u Nebhânî (Rahimehumüllâh)ın beyanları vechile; (( Eş- Şekûr ))ism-i şerîfi, "Az da olsa şükredene nihayetsiz nimetler veren, şu dünyanın sayılı günlerinde yapılan ibadetlere karşılık, sınırsız olan âhiret nimetlerini kullarına bahşeden Zat" demektir ki bu da ancak Allâh-u Te'âlâ'ya mahsus bir vasıftır. Allâh-u Te'âlâ'ya şükretmek Kerîm olan o Zât'a hep itaat etmek ve doğru yolundan ayrılmamakla olur.

Ebû Hureyre (Radıyallâhu Anh)dan rivayetle: "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allâh-u Te'âlâ'ya da şükretmez." (Tirmizî, el-Birru ve's-sıla:35, no:1954, 4/339)


- Es-Şekûr İsm-i Şerîfinin Fazileti -
 Eş-Şekûr ism-i şerifinin ebced değeri: 526

 1) Her kim bu ism-i şerîfi kırk bir kere suya okuyup üfler de o sudan içerse bedeni âfiyet bulur, tembelliği gider, vücudundaki ağırlık kalkar ve kalbi ferahlar. Gözleri zayıf gören kişi bu suyla gözlerini ovuşturursa gözlerindeki zayıflık gider. Ayrıca bu sudan yiyecek içicek üzerine serpiştirilirse çok bereketler hâsul olur.

2) Bu ism-i şerîfi (( Ya Şekûr )) şeklinde zikretmeye devam eden kimsenin nimet ve refahı artar. Allâh-u Te'âlâ istediği hayır işerinde muvaffak olmasında ona yardım eder.

Kaynak: (Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:35; eş-Şeyh Mâu'l-Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtıkı'l-fetk, sh:328; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:64-65; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fi şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:45-46; Yûsuf en-Nebhânî, Sa'âdetü'd-dâreyn, sh:512; Seyyid Süleyman el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, 1/101)
 Kasr-ı Arifan 08/2012 Sayı:59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder