El-Hakem İsm-i Şerifi

El-Hakem
İmâm-ı Zerrûk, Mâu'l-'ayneyn, İmâm-ı Şebrâvî ve Yûsuf-u Nebhânî (Rahimehumüllâh) ın beyanları vechile; ((El-Hakem)) ism-i şerîfi "Mahlûkatı arasında dilediği şekilde hüküm ve karar veren" demektir. Hakem olan Allâh-u Te'âlâ'nın kazâsını geri çevirecek, hükmünü de eleştirecek hiç kimse yoktur.

Râzi (Rahimehullâh) şöyle demiştir: "Hakem olan Allâh-u Te'âlâ vaadinde şüphe olmayan, yaptığı işlerde de bir ayıp ve kusur olmayan demektir."

- El-Hakem İsm-i Şerîfinin Havâssı -

1) Her kim bu ism-i şerîfi kalp huzurunu cem ederek ve abdestli bir şekilde geceleyin ((Hakim)) şeklinde yüz kere(100) zikrederse Allâh-u Te'âlâ o kişinin iç âlemini mânevî sırlarla doldurur.

2) Her farz namazdan sonra korku ve ümit arasındaki bir halle bu ism-i şerîfi altmış sekiz(68) kere okuyan kişinin kalbi mânevî sırlara açılır

3) Her gün sabah namazından sonra bu yüce ism-i şerîfi altmış sekiz(68) kere okumaya devam eden kişinin sözü geçerli olur ve verdiği hükümler de tatbik edilir.

Kaynaklar: (Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:31; eş-Şeyh Mâu'l-Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtıkı'l-fetk, sh:326; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:58-59; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fi şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ sh:38; Yûsuf en-Nabhânî, Sa'âdetü'd-dâreyn, sh:508-509; Seyyid Süleyman el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, 1/85, 3/193) [[Arifan Dergisi Sayı 52 /01.2012]]


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder