Cuma Günü ve Gecesinin Faziletleri 1

Cuma Gününün Fazileti
Enes (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edilen bir habere göre: "Allâhu Teâlâ her Cuma günü altı yüz bin kişiyi cehennemden azâd eder."(İbni Adiyy; İbni Hibbân; Beyhakî, İthâf: 3/216)

Enes (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Cuma günü, günahsız geçerse, haftanın diğer günleri de öyle geçer."(Dârekutnî; Beyhakî, İthâf: 3/216)

Enes (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Cuma gününde ve gecesinde bana çok sâlat okuyun. Böyle yapana kıyâmet gününde, şâhit ve şefâatçi olacağım." (Beyhâki, İthâf: 3/241)

Ebû Sa'îd el-Hudrî (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: "Her kim Cuma gecesi Kehf sûresini okursa, kendisiyle Kâ'be arası o kişi için nûr gibi parlar."(Dârimî,İthâf: 3/241)

Ebû Hureyre (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: "Her kim Cuma gecesi, Duhân sûresini okursa, yetmiş bin melek o kişi için sabaha kadar istiğfâr eder."(Tirmizî, İthâf, 3/241)

Ebû Hureyre (Radıyallâhu anh) dan rivâyet edildiğine göre, Efendimiz (Sallallâhu aleyhi ve sellem): "Cuma gecesi, Duhân sûresini okuyan, sabaha affolunmuş olarak çıkar." buyurdu. (Tirmizî, İthâf: 3/293)

Kaynak: Ahmet Mahmut Ünlü (Dualarım)

İslamda geceler, gündüzden önce gelir. Cuma gecesi Perşembe günü akşam ezanından sonra başlar, imsak vaktine kadar sürer. Aynı şekilde diğer günler içinde, akşam ezanından sonra bir sonraki günün gecesi başlamış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder