Misvak'ın Faydaları

Misvak
Hadisi şerifte:

"Misvağa yapışın(kullanın), ondan gafil olmayın ve ona devam edin. Zira onda(misvakta) Rahman Teala'nın rızası vardır ve (misvak, kendisini kullananın) namazını doksan dokuz(99) veya dört yüz(400) kata kadar artırır" (Tahtavi Haşiyesi)

Kendisine devam edeni, genişliğe ve zenginliğe varis kılar. Ayrıca rızkın kazanılmasını kolaylaştırır. Ağız kokusunu hoş eder ve diş etlerini kuvvetlendirir. Bağ ağrısını sakinleştirir ve başın damarlarını rahatlatır. Balgamı giderir.

Dişleri kuvvetlendirir. Göz görmesine nur, mideye sıhhat verir. Bedeni kuvvetlendirir. Kişinin fesahatı (güzel konuşması) nı, hıfzı (ezberleme kuvvetini) ve aklını ziyadeleştirir. Kalbi temizler. Kişinin hayır ve hasenat yapmasını artırır.

Zihni safileştirir ve yemeğin hazmını kolaylaştırır. Saçların ağarmasını geciktirir.Dişleri beyazlatır, ağız kokusunu hoş eder ve boğazı temizler. Lisanı parlatır (veya güzelleştirir). Anlayışı zeki olur, rutubeti keser, kişinin görüşünü keskinleştirir. Yapılan iyiliklerde ecri artırmaya sebep olur.

Zahiri Sünnetler Ali KARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder